Elke dag iets leren is kennis

Elke dag iets loslaten is wijsheid.

 

Emotioneel Evenwicht oftewel EE

Een van de werkwijzen/integratietechnieken binnen de NEI-therapie is EE. Het is een zeer effectieve methode die door iedereen toegepast kan worden. Met behulp van het activeren van acupunctuurpunten en het gebruik van affirmaties zorg je ervoor dat de energie in de meridianen ( energiebanen ) weer gaat stromen. Stagnatie in deze energiebanen zorgt voor problemen zoals: emotionele onevenwichtigheid, onbewuste sabotage en fysieke klachten.  EE geeft je de mogelijkheid om jezelf steeds weer in balans te brengen en emoties te verwerken. Dit geldt ook voor die emoties die ontstaan zijn in het verleden waar we nu nog last van hebben. Er zijn emoties in ons leven die een positieve ervaring geven zoals verliefdheid maar er zijn ook emoties die ons kunnen verlammen en daardoor de kwaliteit van ons leven verminderen zoals: stress, depressieve gevoelens, minderwaardigheidsgevoelens, faalangst, verdriet, onzekerheid en boosheid.

Soms komen we in een sessie op het emotionele evenwicht protocol uit. samen gaan we dan kijken naar jouw klacht en in hoeverre jou dit belemmerd in je functioneren. Weten we waar de stagnatie zit dan pakken we hem meteen aan waardoor je vrijwel meteen resultaat zult zien. 

Ik geef ook regelmatig deze ‘oefeningen’mee naar huis als huiswerk. Als je dan thuis ergens last van krijgt dan kan je meteen weer terug pakken op deze oefening. Zo werk je thuis verder aan jouw proces.