Ontspannings massage

Een goede ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je lichaam zich ontspant en je geest tot rust komt.

Een heerlijke geur in de ruimte…
Geur werkt in op je onderbewustzijn. Zo brengt het je terug naar je herinneringen. Ook werken geuren ontspannend.
De ingrediënten van de planten, zaden en bloemen waar de olie van is gemaakt trekken in je lichaam. Zo helpt de olie je ook van binnenuit tot rust te komen. Zo lekker.. een heerlijk ontspan momentje.. even me-time..
Doe nieuwe energie op met een aromatherapie-massage. Geniet van een ontspannende massage met 100% natuurlijke of etherische oliën, die allemaal een verschillende helende werking hebben. De essentiële oliën hebben het vermogen om te ‘ont’- stressen of te verkwikken en ze worden ook ingezet om kwaaltjes en pijntjes te verhelpen. Door een massage met aromatherapie ontwaken al je zintuigen en zit je weer lekker in je vel. De resultaten zijn echt indrukwekkend.

Een veeleisende baan, een druk gezin of grote maatschappelijke verantwoordelijkheden kunnen ertoe bijdragen dat het lichaam op bepaalde plaatsen ‘vast’ komt te zitten. Het regelmatig ondergaan van een ontspannende massage kan er voor zorgen dat het lichaam in goede conditie blijft en daardoor je drukke bestaan aan kan.

Een ontspanningsmassage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de functie en de stofwisseling van de spieren. Hierdoor voel je je na de massage weer fit en je spieren zijn weer soepel. De massage helpt stress te verminderen en het vergroot de mate van bewegelijkheid.

Wanneer je stressklachten of vermoeidheidsklachten hebt, zal een aromatherapie-massage je een echte oppepper geven. Spanningen en stress verdwijnen als sneeuw voor de zon en daarnaast is je lichaam na deze behandeling volledig ontspannen. De olie wordt elke keer opnieuw persoonlijk voor jou uniek op maat gemaakt. Het gebruik van de oliën wordt afgestemd op jouw wensen en op jouw klachten.  Zo zorgt eucalyptus voor een betere concentratie en meer creativiteit en kalmeert lavendel juist je zenuwen. Bij een massage met aromatherapie wordt dan ook de kracht van geur gebruikt om het optimale uit je relaxmoment te halen.

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust brengen.

Een ontspanningsmassage draagt bij aan een betere gezondheid van lichaam en geest.
De ontspanningsmassage heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt in de buitenste huidlagen. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige massage bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. In principe is de massage voor iedereen bestemd die gezond is; jong, oud, man of vrouw. Omdat een dergelijke massage geschikt is om volledig tot rust te komen na een (werk)dag vol stress, even weg te zijn van de alledaagse drukte en hectiek. Letterlijk even onthaasten en ‘ont ’ stressen; een ware weldaad voor uw lichaam én geest. Je zult je na deze massage heerlijk ontspannen voelen omdat je zowel fysiek als psychisch tot rust komt. Je kunt de wereld weer aan!

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:
– Pijn en chronische pijn.
– Stijve en pijnlijke spieren.
– Alle soorten rugpijn.
– Hoofdpijn en migraine.
– Nek en schouderklachten.

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) verdwijnen.

Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Deze massage zorgt ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in de voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden in het lichaam.

Soms voel je tijdens zo’n massage dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen, wat vaak weer het gevolg is van langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld kantoorwerk of veel in de auto zitten.

Onderstaande symptomen kunnen reden zijn voor een ontspanning massage met Aroma Therapie.

– Een betere bloedcirculatie.
– Zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren.
– Sneller spierherstel.
– Tegen depressie werken.
– Herstelt spierkrampen en geeft je verloren spierkracht terug.
– Maken verkrampte spieren weer los.
– Zorgt voor meer beweeglijkheid.
– Geeft je extra energie.
– Vermindering van stress.
– Minder vermoeid gevoel.

Lekker warm…
Warmte zorgt voor een geborgen gevoel en is natuurlijk goed voor je spieren.

Zachte handdoeken…
Dit geeft een veilig gevoel als je toch een beetje kwetsbaar op de massage tafel ligt en het voelt ook nog eens lekker luxe aan.

Een muziekje op de achtergrond…
Tijdens een massage bij mij hoor je muziek met een hoge frequentie erin. Je hoort dit niet met je blote oor. De frequentie werkt in op je onderbewustzijn zodat je van binnen ook blokkades los gaat laten en weer helemaal op kan laden.

Een persoonlijke op jou aangemaakte unieke massage olie…
Ik test uit wat je op dit moment nodig hebt. Die olie maak ik dus persoonlijk op jou alleen. Geen standaard olie. Zo werkt de olie op jou fysieke lichaam maar zeker ook op je mentale en emotionele gezondheid. De voordelen hiervan zijn dat je dus de binnen en de buitenkant aanpakt en je ook nog eens in een diepere staat van ontspanning komt.
De kracht van essentiële oliën zijn namelijk tweevoudig. Ten eerste heeft het inhaleren van de geur een positieve uitwerking op je geest. Reuk is een van je sterkste zintuigen en valt dan ook niet te onderschatten. Het aroma stijgt bij inhalatie via je neus naar het onderste deel van je hersenen; dit is het gebied in je hersenen dat je humeur en emoties bepaalt. Aroma’s beïnvloeden dus hoe jij je voelt en wat je stemming is. Ten tweede wordt de olie door de huid opgenomen en komen de werkzame stoffen in je bloedstroom terecht. Essentiële oliën zijn oliën die gewonnen worden uit geconcentreerde stoffen uit planten, bomen en kruiden. De essentiële olie wordt eventueel verdund met een basisolie en heeft naast een ontspannend effect ook een voedend effect op de huid.


Echt een weldaad voor lichaam en geest dus.

Ow en ik krijg er zoveel energie van. Zo leuk is het!! Dus voor mij geen me-time.. maarrrr

HAPPY-TIME!!

Liefs,

Sanne