In het voorjaar van 2020 heb ik mijn Shambhala teacher en master inwijdingen ontvangen van Annemieke Blik. Super fijn was dit om mee te mogen maken en deze mooie energie ook door te mogen en kunnen geven.

De betekenis van Shambhala is onvoorwaardelijke liefde. Shambhala Reiki is een manier van genezen, en een manier om je eigen spirituele groei en ontwikkeling te versnellen.

De kunst van “het handen opleggen” is al heel oud. Sinds mensenheugenis wordt dit al gedaan. De energie van menselijke aanraking bevat genezing, zorg en liefde. Deze natuurlijke energie is de universele energie die gebruikt wordt door de Shamballa en Reiki beoefenaars. De Shambhala healers hebben een krachtigere toegang tot deze universele energie omdat zij tijdens de inwijdingen een veelvoud aan informatie en symbolen ontvangen waarmee zij in staat zijn de fysieke en emotionele blokkades die zich tot dan toe in de energiebanen van het lichaam bevinden op te lossen. Daarnaast wordt de eigen Levens- Liefdesenergie verhoogd en verbindt hem/haar met de bron van Shambhala. Bij Shambhala Reiki gaat het om eeuwenoude symbolen die je al lang in jouw energiesysteem hebt. Reiki is een samenvoeging van de Japanse woorden ‘rei’ dat universum betekent en ‘ki’ dat kracht/energie betekent. Shamballa zet veel in beweging. Het zal je zuiveren en hierdoor kun je meer open en eerlijk worden, niet alleen naar jezelf maar ook naar anderen.

Er zijn verschillende niveaus/graden/inwijdingen in de Reiki.

De eerste graad/niveau/inwijding  van Shambhala reiki bevat eigenlijk allemaal cadeautjes voor jezelf. Je maakt echt een stap in je persoonlijke ontwikkeling, je zult je eigen unieke pad anders gaan bekijken, je gaat dingen opruimen in jezelf, je gaat healen. Op alle vlakken. De 1e inwijding werkt vooral op het fysieke vlak. Je kunt  jezelf en anderen ondersteunen op een directe manier door je handen op te leggen. Je gaat van alles voelen, ervaren, weten. Ieder op zijn eigen unieke manier. Dat is wat Reiki ook zo mooi, fijn en bijzonder maakt.

De tweede graad/niveau/inwijding in Shambhala staat in het teken van het Sushumna-kanaal dat verder geopend wordt en je trillingsgetal (spirituele staat of frequentie) wordt opnieuw verhoogd. Je gaat vooral aan de slag met het emotionele lichaam en je krijgt nu ook symbolen mee waarmee je kunt gaan werken. Omdat bij niveau 2 alles meer gericht is op het emotionele vlak, kan het heftige reacties teweegbrengen. Je leert nu ook om afstandsbehandelingen te geven. Je stuurt mentale genezingsenergie naar mensen, situaties en plaatsen.

De derde graad/niveau/inwijding  is je eerste deel van het meesterschap. De derde graad omvat meer symbolen dan de tweede graad en staat je toe om de inwijding in de 1ste graad te verzorgen. Je bent nu al een tijdje bezig met het werken met de Universele Levensenergie via het healingssysteem Shambhala MDH. Bij niveau 3 wordt de integratie van Shambhala verder gecompleteerd. Het Meester-over-jezelf zijn betekent dat je in volledige vrijheid zelf beslist wat wel en niet goed voor jou is. Wat je wel en niet doet, en welke weg je met je leven inslaat. Dat is nogal wat. Het betekent loskomen van oude patronen. Het omarmen en integreren van je schaduw. Het herijken van al je relaties, plannen etc. Het betekent vooral het hernieuwen van het contact met en het vertrouwen op je Hogere Zelf, dat deel van jezelf dat precies weet wat hier en nu voor jou goed is, wat aan de orde is. De term Meester betekent niet dat ‘je er al bent’. Het betekent dat ‘je op weg bent’, op een manier die je meer en meer onafhankelijk van anderen en de buitenwereld maakt.

De keuze om de 3e graad te doen is de keuze om een ‘heel mens’ te wórden. Zelfs de Verheven Meesters zijn nog niet ‘klaar’. Deze term betekent alleen dat zij de eerste van vele dimensies hebben geïntegreerd.

Maar hoe het ook zij; het is gewoon heerlijk om bij jezelf thuis te komen, en de enorme liefdevolle energie tot in het diepst van je hele wezen te kunnen voelen. En te blijven voelen en uitstralen. Weer terug in je eigen Kracht komen. Een continue gevoel van blijdschap en diepe verbondenheid met alles en iedereen om je heen te ervaren. Dat is waar je het voor doet!

De vierde graad/niveau/inwijding is de Mastergraad. Een Shambhala MDH master ontvangt een totaal van 352 symbolen wanneer hij/zij is ingewijd in deze graad. In deze graad ontvang je symbolen die genezing brengen op spiritueel niveau. Na deze training en inwijding mag je, als je dat wilt, Shambhala Reiki doorgeven en anderen inwijden. Het geven van inwijdingen is heel bijzonder en vooral ook heel mooi. Het belangrijkste bij het geven van een inwijding is zelfvertrouwen: na vandaag kun je de inwijdingen doorgeven en als je dat doet vanuit oprechte liefde en met een positieve intentie gaat het altijd goed.

Shambhala is niet alleen bedoeld voor degenen die wensen een healer te zijn, het is voor een ieder toegankelijk en evengoed voor een ieder die zichzelf tot volledigheid wil ontwikkelen. De Shambhala inwijdingen maken het je mogelijk jezelf te helen op zowel fysiek als spiritueel vlak. Het is ook een zeer gebruikelijke methode om oude gewoontes en verslavingen los te laten en jezelf te helen op mentaal en emotioneel gebied. Mensen die in een slechte gezondheid verkeren of last hebben van mentaal/emotionele disbalans zullen dus zeker baat hebben bij een Shambhala inwijding. Het proces van inwijding is geen healing sessie. De inwijding haalt onze natuurlijke capaciteiten tot genezen omhoog, bij onszelf en ook bij anderen. Tijdens de inwijding ontvangt de ingewijde een aantal symbolen die op hem/haar van toepassing zijn.

BELANGRIJK: Shambhala mag niet worden gebruikt ter vervanging van een reguliere arts. Je mag zelf geen diagnose stellen, ingrijpen in een behandeling of afraden een arts/specialist te bezoeken. Hoewel genezing bekend is, moet Shambhala vooral worden gezien als een prachtige ondersteuning.

Leven is leuk als je begrijpt hoe je kunt leven als jezelf. Ben je in staat met en via je Hogere Zelf te leven, dan ben je in staat om elke keer opnieuw de keuze te maken die jij wenst. Of de stap te zetten die jij wenst. Het is meer dan alleen maar weten en doen.

Het is weten, maar toch ook heel duidelijk afwegen waar je op dat moment voor kiest. Soms kies je voor jezelf en soms voor de ander. Maar het is ook leven met liefde voor jezelf en liefde voor een ander. De wens tot zelfontwikkeling. Of het nu om deugden gaat of om de ontwikkeling van zijnskracht, het gaat ook altijd om de kwaliteit van leven; genieten, genieten van liefde, genieten van de natuur of genieten van samenzijn met anderen. GENIETEN…

Je kan bij mij Reiki behandelingen boeken en de Reiki cursussen volgen. Je kan ze los volgen of als pakket. Het mag in kleine groepjes maar ook zeker individueel.

Heb je hier interesse in dan maken we een afspraak een bespreken we de mogelijkheden. Ik werk namelijk zoveel mogelijk persoonlijk en bekijk daarbij wat voor jou het beste is.

Hopelijk tot snel